Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2 timer over 2 dager
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 30 - 40 pepperkaker
Hvor lang tid tar det? 2 timer over 2 dager
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 30 - 40 pepperkaker

Glutenfri pepperkakedeig

Med denne deigen får du luftige og sprø pepperkaker med den samme gode smaken som alltid.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Gi sukker og sirup et oppkok i en kjele. Trekk kjelen av kokeplaten. Tilsett krydder og smør, og rør til smøret har smeltet. Bland inn de tørre ingrediensene gjerne med en kjøkkenmaskin. Tilsett egget til slutt.
  • Hell røren over i en bolle med lokk og sett den i kjøleskapet til neste dag.
  • Strø potetmel eller fin melblanding på bakebordet. Kna deigen sammen og kjevle ut til en cirka tre millimeter tykk leiv.
    Ta ut en liten del av deigen om gangen til å kjevle ut for å unngå at deigen blir for myk før du har fått stukket ut kakene.
  • Bruk pepperkakeformer til å stikke ut figurer. Etter hvert som figurene blir ferdige, kan du legge dem på en stekeplate med bakepapir. Børst bort overflødig mel før steking.
  • Stek pepperkakene midt i ovnen ved 175 ° C i 8-10 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.

Glutenfri pepperkakedeig gir pepperkaker som er like gode naturelle som med melisglasur og pynt. Eller kanskje med en bit blåskimmelost? 

 

>> Se alle våre oppskrifter på julekaker som sikrer julestemningen.

 

Utviklet i samarbeid med MatPrat.

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme
Les eller skriv kommentarer