Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 20 boller
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 20 boller

Gresskarboller

Boller er alltid populært! Gresskarboller har gresskar i deigen og deigen formes til små gresskar før den stekes.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når deigen slipper kanten på bollen.

  • Dekk bakebollen med plast eller klede og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar ca. en time.

  • Ta deigen ut på lett melet bakebord og del den i 20 like store emner. Trill runde gresskarboller med en sjokoladebit i midten. Lag gresskarform ved å bruke en saks og klippe 6-8 snitt rundt kanten og mot midten av bollen. Sett en nellikspiker på toppen som stilk. Du kan også bruke en vanlig hyssing og surr rundt de ferdig rulla bollene, slik at du lager mønster som et gresskar.

     

    Ha litt olje eller smør på hyssingen før du snurrer den rundt bollene. Da blir den lettere å ta av etter at de er stekt.
  • Sett bollene på stekeplate med bakepapir.

  • Dekk bollene med et klede og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.

  • Pensle bollene lett med sammenvispet egg om du ønsker at de skal få en blank overflate. 

  • Stek bollene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter eller til de er pent gylne.

  • Avkjøl gresskarbollene på rist. Vent med å klippe av hyssingen til de er er nesten kalde. Sett i en gresskarkjerne som stilk.

Se flere tips og oppskrifter til Halloween-festen.

Finn mer om samme tema:

5 / 5
4 stemmer
Les eller skriv kommentarer