Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Gresskarsuppe med byggryn

Gresskarsuppe med byggryn og ristede gresskarkjerner er nydelig høstmat. Dette er et vegansk alternativ som smaker godt for alle.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Ristede gresskarkjerner: Ha gresskarkjernene i en kjele. Ha over vann, og la dette koke opp og koke i ti minutter. Hell kjernene i en sil, og la vannet renne av. 
  • Ha gresskarkjernene over på en stekeplate med bakepapir, ha over olje og salt, og bland det godt inn rundt kjernene.
  • Sett stekeplaten midt i stekeovnen på 180 °C i ca. 15 minutter til gresskarkjernene er lett gylne. Hell de ferdigstekte kjernene over på et kjøkkenpapir.
  • Gresskarsuppe med byggryn: Ha en buljongterning og vannet i en kjele, og kok opp. Tilsett byggryn, og la grynene småkoke under lokk i 20 minutter.
  • Tilsett gresskarpuré og kokosmelk. Kok opp igjen.
  • Tilsett salt og pepper, smak gjerne til. 
  • Server suppen med ristede gresskarkjerner.

Finn mer om samme tema:

5 / 5
2 stemmer
Les eller skriv kommentarer