Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt

Gresskarpuré

Gresskar er en av de grønnsakene vi ser mer og mer av i butikkenes utvalg, men hva kan du lage av dem? Vi anbefaler å lage gresskarpuré, så har du en god base til både supper, gryter, bakverk og annet snadder.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Vi har ikke tatt med eksakte mengder i denne oppskriften, siden du lager puré av det du har av gresskar.

Slik gjør du

  • Bruk gresskarkjøttet fra et uthulet gresskar. Fjern midten med gresskarfrøene.
  • Skjær gresskarkjøttet i passe store terninger og ha over i en kjele.
  • Kok terningene på middels temperatur i litt vann. Start med et par centimeter vann i kjelen. Gresskar inneholder gjerne en del væske, så det er bedre å spe med litt mer vann etter hvert. Pass på så det ikke koker tørt.
  • Kok terningene møre. Det vil ta rundt 15-20 minutter.
  • Ha gresskarkjøttet over i en food prosessor eller blender. En stavmikser kan også brukes. Kjør det hele til en jevn masse. Spe med litt mer vann dersom du synes gresskarpuréen blir for tykk. 

    TIPS: Frys ned gresskarpuréen i fryseposer. Vei posene og skriv vekten utenpå, slik at du har kontroll på hvor mye du har neste gang du skal bruke de. 

Når du har laget gresskarpuré, kan du bruke den i flere forskjellige oppskrifter. Prøv for eksempel gresskarsuppe med byggryn, gresskarboller, vafler med gresskar eller pannekaker med gresskar

Finn mer om samme tema:

4.3 / 5
17 stemmer