Grillet pizza med BBQ kylling
Denne pizzaen blir kjapt familiens yndlingspizza. Topping med bbq-kylling, rødløk, sopp, spicy jalapenõ og frisk koriander gir spennende smaker.
Ingredienser
Pizzadeig
3 dl lunkent vann
½ pakke fersk gjær
2 ss olje
½ ts salt
7 dl hvetemel
Topping
6 ss pizzasaus, eventuelt hvit pizzasaus
300 g revet hvitost
2 ferdigstekte kyllingfileter
1 dl bbq-saus
4 friske sjampinjonger
1 rødløk
2 jalapenõ
½ potte frisk koriander
2 ss ristede sesamfrø
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
- Gjør klar toppingen. Bruk en god ferdigkjøpt bbq-saus, eller lag din egen. Skjær kyllingfilet i skiver, og bland med bbq-sausen. Kutt sjampinjong, rødløk og jalapenõ i skiver.
- Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter.
- Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, del deigen i to – eventuelt 4 om du ønsker små pizza. Form emnene til runde baller, og kjevle dem ut på en melet overflate.
- Forstek bunnene i flere omganger på pizzasteinen først – da blir det enklere å legge på fyll og få flere pizza ferdig stekt på samme tid. De skal bare steke et par minutter. Ha litt mel på pizzasteinen om deigen fester seg.
- Når bunnene er forstekte, legg på fyll. Smør på pizzasaus, dryss på revet ost, legg på kylling, sjampinjong og rødløk.
- Grill pizzaen til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen.
- Topp den grillede pizzaen med jalapenõ, frisk koriander og sesamfrø. Server gjerne med en god rømmedressing.
>> Sjekk også ut vår samleside med oppskrifter på pizzadeig og pizzabunn – og gode tips til hvordan du lykkes med pizzabaksten.