Hvor lang tid tar det? Over 60 min
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Over 60 min
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Grillet pizza med BBQ kylling

Denne pizzaen blir kjapt familiens yndlingspizza. Topping med bbq-kylling, rødløk, sopp, spicy jalapenõ og frisk koriander gir spennende smaker.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
  • Gjør klar toppingen. Bruk en god ferdigkjøpt bbq-saus, eller lag din egen. Skjær kyllingfilet i skiver, og bland med bbq-sausen. Kutt sjampinjong, rødløk og jalapenõ i skiver. 
  • Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter. 
  • Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, del deigen i to – eventuelt 4 om du ønsker små pizza. Form emnene til runde baller, og kjevle dem ut på en melet overflate. 
  • Forstek bunnene i flere omganger på pizzasteinen først – da blir det enklere å legge på fyll og få flere pizza ferdig stekt på samme tid. De skal bare steke et par minutter. Ha litt mel på pizzasteinen om deigen fester seg.  
  • Når bunnene er forstekte, legg på fyll. Smør på pizzasaus, dryss på revet ost, legg på  kylling, sjampinjong og rødløk.
  • Grill pizzaen til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen. 
  • Topp den grillede pizzaen med jalapenõ, frisk koriander og sesamfrø. Server gjerne med en god rømmedressing.

>> Sjekk også ut vår samleside med oppskrifter på pizzadeig og pizzabunn – og gode tips til hvordan du lykkes med pizzabaksten. 

Finn mer om samme tema:

3.8 / 5
4 stemmer