Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Over 60 min
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Over 60 min
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Grillet pizza med spekeskinke og fersken

En skikkelig snadderpizza du lager på grillen, med søte fersken, salt spekeskinke, mozzarella og pesto.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
  • Gjør klar toppingen. Bruk en god ferdigkjøpt pesto, eller lag en pesto selv. Skjær mozzarella i skiver, fersken i båter og rist eventuelt pinjekjerner i en tørr panne. 
  • Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter. 
  • Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, del deigen i to – eventuelt 4 om du ønsker små pizza. Form emnene til runde baller, og kjevle dem ut på en melet overflate. 
  • Forstek bunnene i omganger på pizzasteinen først – da blir det enklere å legge på fyll og få flere pizza ferdig stekt på samme tid. De skal bare steke et par minutter. Ha litt mel på pizzasteinen om deigen fester seg. 
  • Pensle grillristen med litt olje, og legg på ferskenbåtene. La dem grille et lite minutt på hver side, slik at de får fine grillstriper. 
  • Når bunnene er forstekte, legg på fyll. Smør pesto utover, legg på skiver av mozzarella og ferskenbåtene. 
  • Grill pizzaen til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen. 
  • Topp den grillede pizzaen med spekeskinke i skiver, pinjekjerner og gjerne litt frisk basilikum før servering. 

>> Lyst på en sunnere pizza som metter enda bedre? Da anbefaler vi vår oppskrift på grov pizzabunn, som du gjerne kan lage med toppingen beskrevet i oppskriften på denne siden. 

 

>> Sjekk også ut vår samleside med oppskrifter på pizzadeig og pizzabunn – og gode tips til hvordan du lykkes med pizzabaksten. 

Finn mer om samme tema:

3.3 / 5
3 stemmer