Scones er bakverket som passer godt for de som er litt utålmodige. Her går det ingen tid til å vente på heving og etterheving, ettersom de bakes med bakepulver istedenfor gjær.
De smaker aller best når de er nybakte, men holder seg også fint noen timer i matpakken. Skal du spise dem dagen etter de er bakt, kan du gi dem nytt liv ved å fukte dem med litt vann og gi dem noen minutter i stekeovnen.
Baketips for scones
Det er enkelt å bake scones, som vanligvis har få ingredienser og enkel fremgangsmåte. Det eneste som kan være greit å huske på, er at du ikke bearbeider deigen for lenge. Det kan føre til at deigen blir seig, og du får tørre scones.
Scones kan bakes med forskjellige meltyper avhengig av om du vil bake grove scones eller fine scones. Vår oppskrift på scones med havregryn er også populær.
Du kan også tilsette forskjellige ingredienser eller krydder som gir mer smak. Rosiner og sitrusfrukt er vanlige ingredienser, som for eksempel våre scones med appelsin, rosiner og nøtter, scones med appelsin- og sitronskall eller rosin- og valnøttscones.
Vi anbefaler også vår oppskrift på spenstige pepperkakescones med julekrydder, som passer spesielt godt til lange frokoster i romjulen.
Tilbehør til scones
Scones er en av hovedserveringene i en britisk afternoon tea, og serveres da gjerne med clotted cream, lemon curd eller appelsincurd. Syltetøy, enten butikkjøpt eller hjemmelaget, er også vanlig tilbehør.
>> Her er forslag til menyer om du vil invitere til en ekte britisk afternoon tea i hagen eller afternoon tea som førjulskos.
Scones passer også godt sammen med kjøttpålegg som i en sandwich. Se for eksempel oppskriften på våre havrescones med okserull, der vi har brukt ruccola, srirachamajones og okserull for å lage en deilig sandwich til matpakken.
Nedenfor finner du alle våre oppskrifter på scones og tilbehør til scones – vel bekomme!