Havrekjeks
Havrekjeks med tranebær, havremel og havregryn er deilige, sprø og lette å lage. De smaker kjempegodt til kaffen eller som turmat.
Ingredienser
125 g smør
150 g sukker
2 egg
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
180 g havremel
40 g havregryn
100 g tørkede tranebær
slik gjør du
Vis ingredienser
Havrekjeksene rører du raskt sammen, og med en steketid på bare 10 minutter kommer du raskt i mål med resultatet. Har du ikke tranebær, kan du sløyfe dem eller bruke rosiner istedet.
Du kan også bruke andre smakstilsetninger på havrekjeks. Prøv for eksempel vår oppskrift på havrekjeks med banan (kun to ingredienser!), eller utforsk oppskriftene på våre frokostkjeks som er bakt med havregryn og litt hvetemel.
Slik gjør du
- Rør smør og sukker lyst og luftig.
- Ha i ett og ett egg og visp dem lett inn.
- Bland natron og vaniljesukker med mel og havregryn og rør det inn.
- Tilsett tørkede tranebær.
- Sett røren med teskjeer direkte på en stekeplate dekket med bakepapir.
- Stek havrekjeksene midt i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Havrekjeksene er supre å ha med på tur. Se flere tips til turmat her!
>> Se også vår samleside med oppskrifter på kjeks for flere sprø godsaker.