Hvetebrød
Hvetebrød er bakt med ekte smør, melk og fint hvetemel, og hevet over natten. Det smaker kjempegodt til lunsj med pålegg eller som tilbehør til middag.
Ingredienser
2 ½ kg hvetemel
2 ss salt
1 ss sukker
½ pk gjær
250 g smør
7 ½ dl melk
7 ½ dl vann
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Dag 1: Bland gjæren med alt det tørre i en bakebolle. Smuldre romtemperert smør i melet. Bland i væsken, og kna godt.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede, og sett deigen til heving. La stå til neste dag.
- Dag 2: Ta deigen ut på bakebordet og del den i fire like store emner til hvetebrød. Arbeid emnene godt og trill til runde boller. Sett dem til etterheving 30-45 minutter.
- Hvetebrødene stekes ved 200-250 °C i ca. 45-60 minutter. Avkjøl på rist.
Prøv gjerne noen skiver av hvetebrødet til byggrynssalat med mozzarella, melon og røkt skinke.