Hvitløksbagetter
Hvitløksbagetter er fin loff med deilig smak av hvitløk, og passer godt til salater, middag, grillmat og supper. Ypperlig tilbehør til et ostefat også!
Ingredienser
3 dl vann
½ pakke gjær
500 g hvetemel
1 ts salt
15 båt hvitløk
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Varm vannet til det er fingervarmt (37 °C) og smuldre i gjæren. Hold igjen 0,5 dl av vannet til senere i prosessen. Ha i hvetemel og salt. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Tilsett den siste 0,5 dl av vannet, og elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1,5 time.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebordet og del den i tre like store emner. Rull emnene til runde boller. La bollene hvile i 15 minutter før du former dem til lange bagetter.
- Dekk med plast eller et klede, og la etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Snitt bagettene med tre skrå snitt og dytt hvitløksbåtene godt ned i snittene.
- Stek midt i ovnen ved 220 °C i ca. 20 minutter eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.