Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time (over to døgn)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? Fyll til 35 eclairs
Hvor lang tid tar det? 1 time (over to døgn)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? Fyll til 35 eclairs

Karamellkrem til eclairs

Karamellkrem til eclairs er en nydelig eggekrem som passer til fyll i vannbakkels. Gelatin, kremfløte og sukker blandes med eggeplommer og smør og piskes til luftig konsistens.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

    • Legg gelatinplatene til bløt i litt vann. Ha sukkeret i en kjele og la dette stå på platen uten at du rører, til det karamelliseres. Hell i fløten og la det småkoke samtidig som du rører, til det ikke er klumper i kremen.
      NB! Kremen må lages minst ett døgn før den skal brukes.

 

  • Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene, visp lett sammen med eggeplommene. Hell litt av den varme karamellblandingen over eggeblandingen samtidig som du pisker. Hell deretter hele eggeblandingen over i kjelen samtidig som du pisker. 
  • Fortsett å piske helt til kremen akkurat bobler, da er den ferdig. Sil kremen før du tilsetter gelatinen. La kremen avkjøles til 45 C°. Tilsett det romtempererte smøret i terninger og bland godt med en stavmikser. Avkjøl kremen i minst 1 døgn. 
  • Pisk opp kremen til fluffy konsistens.

Finn mer om samme tema:

0 / 5