Knekkebrød med julesmak
Knekkebrød med julesmak lager du av fin og grov sammalt hvete, gjær, kanel og tranebær. Passer flott som en sunn julegave.
Ingredienser
5 dl vann
4 ss tørkede tranebær
5 dl hvetemel
4 dl sammalt hvete, fin
4 dl sammalt hvete, grov
1 pakke tørrgjær
1 ts salt
1 ts malt kanel
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Varm opp vannet til det er fingervarmt, ca. 37°C. Hakk tranebærene i små biter. Bland mel, gjær og salt i en bakebolle. Bland inn kanel og tranebær. Elt deretter inn vannet.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Ha deigen på et lett melet bakebord, og kjevle ut deigen så tynn som mulig. Bruk en pizzaskjærer og skjær deigen i lange strimler, ca. 10 cm brede.
- Stek knekkebrødene midt i ovnen ved 225 °C i 7 minutter. La dem deretter tørke ved 100 °C til de er helt sprø. Avkjøl på rist.
Tips: Gi bort knekkebrød som julegave, enten ferdig bakt eller ingredienser fylt i et glass med kork.
>> Sjekk også ut vår oppskrift på knekkebrød med rug og kli – eller se samlesiden med alle våre oppskrifter på knekkebrød.