Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 påskebrød
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 påskebrød

Kypriotiske påskebrød

Kypriotisk påskebrød, eller soureki, er navnet på det tradisjonelle søte påskebrødet som bakes i Hellas. Ofte baker barn og unge dette brødet for å kunne gi det som en gave til sine besteforeldre.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Start med å koke eggene i vann med rød konditorfarge, ca. 10 minutter.
  • Ha melet i en stor bolle og smuldre i gjæren. Tilsett alle ingrediensene unntatt eggene.
  • Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen. Juster med litt vann dersom deigen virker fast.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
  • Del deigen i tre like store emner, og rull hver del til en lang pølse. Flett pølsene sammen, og brett endene inn under fletten. Legg deigen over på et stekebrett dekket med bakepapir. Trykk de hardkokte røde eggene ned i den flettede deigen. Dekk over med plast eller et klede og etterhev til nesten dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Pensle brødet med pisket egg.
  • Stek brødet midt i ovnen på 200 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer