Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 10 små kaker
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 10 små kaker

Myke pepperkaker

Myke pepperkaker med kanel, nellik, kakao og kardemomme smaker kjempegodt, og passer til jul og bursdager. De små krydderkakene kan også bakes som en stor kake.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Ha egg og sukker i en bakebolle og pisk til lett eggedosis. Smelt smøret og la det avkjøles.
  • Bland sammen mel, bakepulver og krydder og bland vekselvis det tørre og melken inn i eggedosisen. Det er viktig at du ikke rører for mye, så bruk gjerne en håndvisp. Bland inn det smeltede smøret. 
  • Hell over i smurte mini-kakeformer strødd med kakaopulver (du kan også bruke store muffinsformer). 
  • Stek kakene midt i ovnen på 180° i 25–35 minutter. Avkjøl på rist. Nyt gjerne myke pepperkaker når de er litt varme og lune sammen med en kopp kakao. 
    Tips! Du kan også bake denne som en hel kake i en smurt 1,5-liters randform i 40–45 minutter.

    Glad i julekrydder? Prøv også pepperkakerundstykker.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer