Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 12 rundstykker
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 12 rundstykker

Pepperkakerundstykker

Pepperkakerundstykker med rugmel er krydret med ingefær, pepper, nøtter og tørket frukt, og passer ekstra godt til gløgg eller ost og vin til jul.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm vannet til det er fingervarmt (37 °C) og smuldre i gjæren. Tilsett rugmel og salt. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen. Tilsett aprikoser, rosiner, hasselnøtter og krydder, og elt forsiktig til alt er godt blandet inn i deigen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og del den i 12 like store emner. Trill emnene til runde boller som du legger på et stekebrett med bakepapir.
  • Pensle med litt vann og dryss over havregryn og gresskarkjerner. Dekk rundstykkene med et klede og la dem etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter
  • Stek rundstykkene midt i ovnen på 210 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Glad i rundstykker? Prøv også valnøttrundstykker eller grove myslirundstykker.

 

Finn mer om samme tema:

0 / 5