Myslibiter
Myslibiter eller havrebarer er perfekte som ekstra påfyll av energi med havregryn, solsikkefrø, sesamfrø, rosiner, kanel og honning. Passer på turen, i matpakken eller like etter trening.
Ingredienser
320 g havregryn
30 g sesamfrø
45 g solsikkekjerner
150 g rosiner eller annen tørket frukt/bær i biter
1 ts malt kanel
1 dl solsikkeolje
2 dl honning
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha havregryn, sesamfrø, solsikkefrø, rosiner og kanel i en bolle og bland sammen.
- Ha olje og honning i en kjele. Smelt sammen over middels varme til alt er godt blandet. Ta kjelen av plata, og rør inn de tørre ingrediensene.
- Hell «deigen» over i en ildfast form (ca. 20×30 cm) som er dekket med bakepapir, og press massen utover.
- Stek mydlibitene midt i ovnen på 180 °C i ca. 45 min. Avkjøl helt før du skjærer i biter.
Prøv også tropisk mysli og mysli med sjokolade.
Myslibiter egner seg også veldig godt på tur. Se flere tips til turmat her!