Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød

Påskeharebrød med gulrot og honning

Et velsmakende og barnevennlig påskeharebrød. Brødet er enkelt å lage og en morsom påskeaktivitet for store og små.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken i det smeltede smøret og varm blandingen forsiktig til den er lunken.

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen godt til den samler seg og slipper bollen. Det tar ca. 10 minutter. Hvis deigen er for løs kan man tilsette litt mer mel. Om den virker for fast kan man tilsette litt vann.

  • Dekk bollen med et klede og la deigen hvile i 10 minutter.

  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord. Del deigen i to like store deler, legg den ene delen til siden.

  • Del ca 1/4 av deigen foran deg og rull til en fin ball. Trykk den litt flat på et bakepapir. Dette blir harens hode. Del den resterende 3/4 av deigen i to like deler og rull ut i to like lange pølser (ca 35 cm). Snurr disse rundt hverandre og lag en sirkel (krans) som blir harens kropp. Denne plasseres rett under harens hode på bakepapiret.

  • Ta deigen du la til siden og del i fire like store deler. To av disse rulles ut til lange pølser (ca 30 cm) som blir til harens ører. Brett pølsene i to og plasser på toppen av harens hode, med endene litt under hodet.

  • Ta en deigklump og del i to. Form to baller som plasseres nederst på sidene av harens kropp som harens bakben.

  • Ta den siste deigklumpen og del i tre like deler. To av dem rulles til baller og plasseres på hver sin side av øvre del av harens kropp til forlabber.

  • Riv en liten bit av den siste deigklumpen og rull til en liten kule som blir harens nese. Plasser denne midt på harens hode.

  • Siste del av deigen deles i to og trilles til kuler. Disse plasseres rett under nesen på harens hode og blir harens kinn. Legg et rått egg midt på harens mage.

  • Dekk haren med et rent kjøkkenhåndkle og la den heve i en time.

  • Pensle harens overflate forsiktig med pisket egg. Bruk to rosiner eller lignende til øyne på haren.

  • Stek brødet midt i ovnen på 180°C i ca. 20 minutter.

  • Flytt brødet til en rist og la det kjøle seg ned.

Oppskriften er laget av Hilde Husby Knustad som var en av finalistene i vår påskebrødkonkurranse i 2020. Prøv også Opplysningskontorets egne påskeharer.

Finn mer om samme tema:

3.7 / 5
11 stemmer