Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 2 store eller 4 små glass
Hvor lang tid tar det? 40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 2 store eller 4 små glass

Rabarbra crumble

Rabarbra crumble er en frisk smuldrepai med knasende sprøtt lokk av havrekjeks, brunt sukker og marsipan som smaker godt til dessert med krem eller vaniljeis til.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Rabarbrakompott: Skrell og kutt rabarbrastilkene i skiver. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
  • Kok sukkerlake av sukker, vann og frø fra vaniljestangen. Løs opp maizena i litt kaldt vann, og tilsett i sukkerlaken. La sukkerlaken koke til smaken av maizena har forsvunnet og den har blitt en tykk grøt.
  • Vend inn revet skall og saft av sitronen i sukkerlaken sammen med rabarbraskivene. La småkoke i ca. 2 minutter før blandingen helles over i rene glass.
  • Crumble: Smuldre alle ingrediensene til en smulete deig, og ha over på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen på 160 °C til gyllen farge.
  • Montering: Strø smulene over rabarbramosen rett før servering, og server med en kule vaniljeis på toppen.
    Oppskriften er laget av Mats-Erlend Jensen.

    Prøv også smuldrepai hvis du ønsker å lage kaken i en større paiform. 

Finn mer om samme tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer