Rabarbraterter i porsjonsformer
Har du tilgang på rabarbra? Disse små søte rabarbratertene vil garantert gi en skikkelig smak av sommer.
Ingredienser
Deig:
250 g hvetemel
125 sukker
1 ½ ts bakepulver
125 g smør
1 egg
2 ss vann
Fyll:
400 g renset rabarbra
200 g sukker
2 ss potetmel
Frøene fra ½ vaniljestang
Egg til pensling
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Start med deigen: Bland sammen mel, sukker og bakepulver, gjerne i en kjøkkenmaskin. Smuldre i smøret. Tilsett sammenvispet egg og vann. Bland deigen raskt sammen. Sett deigen til avkjøling i kjøleskapet minst 1 time.
- Skrell og skjær rabarbraen i små, jevne biter.
- Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
- Bland rabarbra, sukker, potetmel og vaniljefrø godt sammen i en bolle.
- Kle sandkakeformene med cirka 2/3 av deigen. Ha i 1-2 ss rabarbrafyll i hver form. Ikke ta med væsken som har dannet seg i bunnen av bollen. Resten av væsken kan kokes inn og serveres som en saus til kakene.
- Kjevle ut resten av deigen og skjær smale strimler med en bakkelsspore eller en kniv. Legg strimlene som kant rundt kaken eller legg to strimler i kors over hver av kakene.
Ustekte rabarbraterter kan oppbevares i kjøleskapet og stekes rett før servering.
- Pensle tertene med sammenvispet egg.
- Stek rabarbratertene midt i ovnen ved 200 °C i 10 minutter. Senk deretter temperaturen til 180 °C og stek dem videre i 10 minutter eller til de er gjennomstekt og svakt gylne.
- Avkjøl kakene litt før de tas ut av formene.
- Server rabarbraterter nystekte, gjerne sammen med vaniljeis og rabarbrasaus.