Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer + tid til bløtlegging av nøtter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 16 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 2 timer + tid til bløtlegging av nøtter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 16 porsjoner

Raw sjokoladekake med vanilje

Vår oppskrift på raw sjokoladekake med havre og nøttebunn er en lekker festkake som også kan serveres som en nydelig dessert.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • BUNN: Ha alle ingrediensene i en food-prosessor. Kjør til du har en samlet masse. Hell massen over i formen, og press den ned i bunnen. Sørg for at bunnen blir flat og rett, og at deigen kommer godt ut til kantene. Sett formen i fryseren.

    Bruk en springform (24 cm) og kle både bunn og sider av formen med plastfolie. Dette gjør at det er enklere å flytte kaken etterpå.
  • VANILJEKREM: Kjør alle ingrediensene i en food-prosessor til en glatt masse. Tilsett litt vann (1 ts av gangen), om den ikke blir glatt nok..

  • Fordel kremen ut over bunnen. Glatt den ut med en deigskrape. Sett kaken i fryseren igjen.

  • SJOKOLADEKREM: Kjør bløtlagte cashewnøtter, havremelk, smeltet kokosolje i en food-prossesor til en fløyelsmyk krem. Tilsett resten av ingrediensene med unntak av agar agar og kjør til du har en tykk krem.

  • Kok opp vann i en kjele og tilsett agar agar. La det småkoke i fem minutter, og tilsett dette i kremen.

  • Hell kremen over den nå stivnede vaniljekremen. Fordel kremen jevnt utover med en deigskrape eller slikkepott.

  • Pakk kaken i formen godt inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i noen timer, eller gjerne til neste dag.

  • SJOKOLADEGANACHE: Smelt kakaosmør i en liten kjele. Rør kokosolje, kakaopulver og sirup i kjelen. Kjør det sammen med avokado i en food-prosessor til en fin bløt krem.

  • Smør sjokoladekremen på toppen av kaken og sett kaken i kjøleskapet, til den skal serveres.

Finn mer om samme tema:

3.4 / 5
52 stemmer