Raw sjokoladekake med vanilje
Ingredienser
Bunn
Vaniljekrem
Sjokoladekrem
Sjokoladeganache
Slik gjør du
-
BUNN: Ha alle ingrediensene i en food-prosessor. Kjør til du har en samlet masse. Hell massen over i formen, og press den ned i bunnen. Sørg for at bunnen blir flat og rett, og at deigen kommer godt ut til kantene. Sett formen i fryseren.
Bruk en springform (24 cm) og kle både bunn og sider av formen med plastfolie. Dette gjør at det er enklere å flytte kaken etterpå. -
VANILJEKREM: Kjør alle ingrediensene i en food-prosessor til en glatt masse. Tilsett litt vann (1 ts av gangen), om den ikke blir glatt nok..
-
Fordel kremen ut over bunnen. Glatt den ut med en deigskrape. Sett kaken i fryseren igjen.
-
SJOKOLADEKREM: Kjør bløtlagte cashewnøtter, havremelk, smeltet kokosolje i en food-prossesor til en fløyelsmyk krem. Tilsett resten av ingrediensene med unntak av agar agar og kjør til du har en tykk krem.
-
Kok opp vann i en kjele og tilsett agar agar. La det småkoke i fem minutter, og tilsett dette i kremen.
-
Hell kremen over den nå stivnede vaniljekremen. Fordel kremen jevnt utover med en deigskrape eller slikkepott.
-
Pakk kaken i formen godt inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i noen timer, eller gjerne til neste dag.
-
SJOKOLADEGANACHE: Smelt kakaosmør i en liten kjele. Rør kokosolje, kakaopulver og sirup i kjelen. Kjør det sammen med avokado i en food-prosessor til en fin bløt krem.
-
Smør sjokoladekremen på toppen av kaken og sett kaken i kjøleskapet, til den skal serveres.