Red velvet cake med julepynt
Red velvet cake er en amerikansk klassiker. Den røde sjokoladebunnen kombinert med deilig hvit smørkrem vil fort bli en suksess på kakebordet til jul.
Ingredienser
Kakebunn:
150 g smør
3 dl sukker
2 egg
5 dl hvetemel
1 ss kakaopulver
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
2 ½ dl kulturmelk
1 ½ ts kraftig rød konditorfarge
2 ss melk
melk eller eplejuice til dynking
Smørkrem:
200 g smør
200 g kremost naturell
500 g melis
skall og saft av ½ sitron
Pynt:
100 g frosne rips
10 rosa sjokoladekuler
4 kvister frisk timian
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha romtemperert smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Pisk til blandingen har blitt luftig og hvit.
- Tilsett ett og ett egg om gangen, pisk godt mellom hvert egg.
- Ha i resten av ingrediensene til kakebunnen. Kjør i kjøkkenmaskinen til blandingen har blitt jevn og godt blandet. Hell røren over i en smurt kakeform på cirka 22 cm i diameter.
- Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 1 time. Test med en kakenål eller tynn trepinne for å se om den er ferdigstekt. Avkjøles på rist.
- Lag smørkrem. Ha romtemperert smør, kremost, melis og sitron i en kjøkkenmaskin og pisk til blandingen har blitt luftig og kremete.
- Montering: La kaken avkjøles helt før den deles i to. Dynk med melk eller eplejuice på begge bunnene. Legg den ene kakebunnen på et serveringsfat og smør på et lag smørkrem (cirka 1/3 av kremen). Legg den andre bunnen oppå. Smør resten av kremen på toppen og sidene av kaken. Kaken kan med fordel settes kjølig frem til servering. Da får smørkremen satt seg.
- Pynt med frosne rips, sjokoladekuler og timiankvister før servering.
Kilde: MatPrat