Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes er søte mini-muffins av sjokolade med deilig kremostglasur som passer like godt på koldbordet, i bursdager og til jul.
Ingredienser
Cupcakes:
300 g sukker
2 egg
200 g hvetemel
1 ts natron
½ ts salt
1 ss kakaopulver
3 ss vaniljesukker
1 ss hvitvinseddik
1 dl rapsolje
½ dl kremfløte
2 dl lettrømme
1 ss rød konditorfarge (gelefarge)
Frosting:
800 g kremost naturell
6 dl melis
2 ss vaniljeessens
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Cupcakes: Pisk egg og sukker til lett eggedosis. Bland mel, salt, natron, kakao og vaniljesukker i en egen bolle. Tilsett hvitvinseddik, matolje, kremfløte og rømme, og bland godt sammen. Ha i konditorfargen til slutt og bland til røren er gjennomfarget.
- Plasser muffinsformer på en stekeplate, og fyll dem 3/4 fulle.
- Stek muffinsene midt i ovnen ved 175° C i ca. 15 – 20 minutter. Avkjøl på rist.
- Frosting: Bland sammen kremost, melis og vaniljeessens i en kjøkkenmaskin. Pisk til du har en jevn krem.
- Fyll en sprøytepose med frosting og lag topper på cupcakesene.
Tips: Geléfarge er en sterkere farge en den konditorfargen som selges i dagligvareforretningene. Du får tak i det hos hobbybutikker, kjøkkenforretninger eller konditorbutikker. Pass på at fargen er godt blandet inn i deigen.Oppskriften er laget av Jeanette Aasland.
>> Se også vår grunnoppskrift på muffins.