Rocky road
Rocky road er en skikkelig konfektkake med masse godt: Myke marshmallows, kjeks, nøtter og tørket frukt. Denne lager du raskt - uten bruk av stekeovn.
Ingredienser
Sjokoladesmør:
400 g sjokolade
150 g smør
3 ss sirup
Godteri:
1 pk mini–marshmallows (a 120 g)
30 g rice krispies
1 pk dumle (a 120 g)
150 g pistasjnøtter
80 g tørkede tranebær
evt. 1 ss kakestrøssel til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Knekk sjokoladen i mindre biter.
- Smelt smør og sirup i en liten kjele. Trekk kjelen av platen og ha i sjokoladen. La den stå i 5 minutter slik at sjokoladen smelter.
- Kle en liten form med bakepapir (ca. 20 x 25 cm).
- Bland sammen marshmallows, rice krispies, dumle – delt i to, grovhakkede pistasjenøtter og tranebær i formen. Dersom du bruker store marshmallows kan du klippe eller kutte dem i mindre biter. Obs! Sett litt til side av hvert godteri slik at du kan drysse over som pynt.
- Rør sjokoladeblandingen sammen, og se til at all sjokoladen har smeltet.
- Hell sjokoladeblandingen over i formen og rør litt med en skje slik at sjokoladen renner godt ned mellom alle godsakene.
- Dryss over litt til pynt. Du kan også pynte med litt kakestrø om du vil!
- Sett kjølig slik at sjokoladen stivner før du skjærer konfekten i passende biter
Til rocky road kan du gjerne bruke andre nøtter, tørket frukt eller kjeks du har i huset.
>> Er du glad i konfektkaker, vil du helt sikkert også elske gule bomber eller Sarah Bernhardt.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med MatPrat.