Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 20 kaker
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 20 kaker

Sarah Bernhardt

Sarah Bernhardt er himmelske kaker med mandelbunn, sjokoladekrem og sjokoladetrekk. Bakes gjerne til jul, men er like gode hele året.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Sarah Bernhardt er kaker som er oppkalt etter den franske skuespillerinnen ved samme navn. Hun gjorde seg kjent på de europeiske teaterscenene på 1870-tallet og fikk tilnavnet den guddommelige Sarah.

Tilnavnet passer også godt til disse konfektkakene som består av mandelbunn, sjokoladekrem og sjokoladetrekk. Oppskriften ble utviklet av den danske konditoren Johannes Steen til ære for skuespillerinnen.

Slik gjør du

  • Kok opp kremfløte og tilsett grovhakket sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskap til den er helt kald (gjerne over natten).
  • Mal mandlene og bland dem med siktet melis. Pisk eggehvitene helt stive og rør dem inn i mandelblandingen. Legg deigen i klatter med spiseskje på papirkledd bakeplate. Stek bunnene ved 200 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
  • Pisk sjokoladefløten på samme måte som du pisker vanlig kremfløte. Bruk en liten smørekniv til å forme kremen som spisser eller bruk sprøytepose. Sett Sarah Bernhardt-kakene til avkjøling.
  • Smelt sjokolade sammen med olje. Avkjøl noe. Dypp Sarah Bernhardt-kakene ned i den smeltede sjokoladen slik at de blir glasert. Pynt gjerne kakene med en skoldet mandel.
    Sarah Bernhardt bør oppbevares kjølig frem til servering. Kaken kan også fryses, og tiner fort.

Tips! Skal du lage mye kake, kan denne også lages i langpanne. Her finner du oppskriften på Sarah Bernhardt i langpanne

Finn mer om samme tema:

2.9 / 5
174 stemmer