Hvor lang tid tar det? 1,5 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 20 kaker
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 20 kaker

Sarah Bernhardt

Sarah Bernhardt er himmelske mandelkaker vi baker til jul med deilig sjokoladekrem og sjokoladetrekk. Julekakene passer fint til kaffen eller som dessert. De er tilegnet den franske skuespillerinnen Sarah Bernhardt (1844-1923).
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Kok opp kremfløte og tilsett grovhakket sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskap til den er helt kald (gjerne over natten).
  • Mal mandlene og bland dem med siktet melis. Pisk eggehvitene helt stive og rør dem inn i mandelblandingen. Legg deigen i klatter med spiseskje på papirkledd bakeplate. Stek bunnene ved 200 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
  • Pisk sjokoladefløten på samme måte som du pisker vanlig kremfløte. Bruk en liten smørekniv til å forme kremen som spisser eller bruk sprøytepose. Sett kakene til avkjøling.
  • Smelt sjokolade sammen med olje. Avkjøl noe. Dypp kakene ned i den smeltede sjokoladen slik at de blir glasert. Pynt gjerne kakene med en skoldet mandel. 
    Tips: Oppbevar kakene kjølig frem til servering.

    Bak gjerne også italienske panforte som en nye type julekake. 

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer