Sarah Bernhardt
Sarah Bernhardt er himmelske mandelkaker med deilig sjokoladekrem og sjokoladetrekk. Konfektkakene passer fint til kaffen eller som dessert. De er tilegnet den franske skuespillerinnen Sarah Bernhardt (1844-1923).
Ingredienser
Mandelbunner:
170 g mandler
2.3 dl melis
2 eggehviter
Sjokoladekrem:
3.3 dl kremfløte
1 plate mørk sjokolade
Sjokoladetrekk:
1 plate kokesjokolade
Ca. 4 ss nøytral olje
20 skoldete mandler
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kok opp kremfløte og tilsett grovhakket sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskap til den er helt kald (gjerne over natten).
- Mal mandlene og bland dem med siktet melis. Pisk eggehvitene helt stive og rør dem inn i mandelblandingen. Legg deigen i klatter med spiseskje på papirkledd bakeplate. Stek bunnene ved 200 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
- Pisk sjokoladefløten på samme måte som du pisker vanlig kremfløte. Bruk en liten smørekniv til å forme kremen som spisser eller bruk sprøytepose. Sett kakene til avkjøling.
- Smelt sjokolade sammen med olje. Avkjøl noe. Dypp kakene ned i den smeltede sjokoladen slik at de blir glasert. Pynt gjerne kakene med en skoldet mandel.
Tips: Oppbevar kakene kjølig frem til servering.
Bak gjerne også italienske panforte som en nye type julekake.