Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 12 burgerbrød
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 12 burgerbrød

Rosa hamburgerbrød med rødbete

Herlig myke rosa hamburgerbrød, som vil gi ekstra oppmerksomhet! Med helt naturlig farge av rødbete vil disse ta burgeren din opp til neste nivå.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Kjør den ferdigkokte rødbeten fint sammen i en blender sammen med vannet.
  • Bland melk med gjær og sukker i en bakebolle. Denne deigen lager du enklest i en kjøkkenmaskin.

  • Tilsett mel, salt, rødbetblandingen og smør i bakebollen. Kjør kjøkkenmaskinen på middels hastighet.

  • Tilsett ett og ett egg til du får en samlet deig. La deigen eltes i rundt 8 minutter.

  • Skrap eventuelt sidene av bakebollen og form deigen til en stor bolle. Dekk bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbelt størrelse. Det kan ta en til to timer.

  • Gjør klart to stekebrett med bakepapir. 

  • Ha deigen ut på lett melet bakebord.Del deigen i tolv like store emner med en deigskrape eller en kniv. Hvis du har en kjøkkenvekt er det en fordel å bruke den, så du kan veie hver del. Da blir de nøyaktig like store.

  • Form deigemnene til boller.

  • Fordel bollene på stekebrettene. Press dem lett ned. Dekk til med rene kjøkkenhåndkler og la dem hvile i 1-2 timer, til de har hevet seg luftige.

    Når burgerbrødene har hevet nesten ferdig, forvarm stekeovnen til 180 °C og sett inn en stekepanne eller ildfast form i bunnen av stekeovnen. Før du setter inn stekebrettet tilsetter du 1-2 dl vann i pannen eller formen for å skape damp. Dette vil bidra til å holde brødene fuktige og gi et bedre bakeresultat. Brødene stekes på et stekebrett av gangen.
  • Pensle hvert burgerbrød med melk. 
  • Stek hamburgerbrødene ved 180 °C i cirka 15-20 minutter. Sjekk gjerne bunnen av burgerbrødene for å se om de er ferdigstekt, de bør lett slippe bakepapiret.

  • La brødene avkjøles på en rist.

Finn mer om samme tema:

4 / 5
23 stemmer