Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Lager du Norges beste bløtkake?

Den deilige, flotte kremkaken som alltid står på kakebordet ved festlige anledninger – bløtkaken. Vi er på jakt etter Norges beste bløtkakeoppskrift – vinneren får bakeutstyr til verdi 5000 kroner. Konkurransen er avsluttet.
Skriv ut

Det var først på 1900-tallet at kremkaken fant veien til norske hjem, men siden har bløtkaken vært et fast innslag i familieselskap eller på fest. På livets store dager hører den norske kremkaken med.

 

Tradisjonelt sett består bløtkaken av luftig sukkerbrød fylt med smakfulle kremer eller syltetøy og dekket med pisket kremfløte og fristende, norske bær. Noen ganger dekkes også bløtkaken med marsipanlokk.

 

Men en bløtkake kan bakes og monteres på ulike vis – et, to, tre eller kanskje til og med fire lag med fyll? Luftig eller fyldig kakebunn? Smakene i kaken kan være din favoritt – sitrus, eksotiske frukter, sjokolade, karamell, vanilje eller kanskje ost? For ikke å snakke om dekorasjonen, det er bare å la kreativiteten og estetikken ta overhånd. Bløtkaken er og skal være kakebordets blikkfang og smaksvinner! Vis oss din nye vri på den tradisjonelle bløtkaken – kanskje er det Norges beste?

 

Hvordan delta?

  1.  Bak en herlig bløtkake etter kriteriene
  2. Del bilde av din bløtkake på Instagram med #bløtkake2017 #melk_no og #brodogkorn – husk at vi kun kan se ditt bilde om du har åpen konto
  3. Send inn din oppskrift med bilde til post@melk.no innen 31.mai 2017

 

Bløtkake-kriterier:

  • Bunnen må være basert på korn.
  • Kaken må inneholde pisket kremfløte.
  • God smak, kreativ og utseende.

 

Premie:

Vinneren får gavekort på bakeutstyr til verdi av kroner 5000,- 
Alle finalister får den nye bakeboken «Alle kan bake!» av Elin Vatnar Nilsen.
Alle finaleoppskrifter blir publisert på melk.no og brodogkorn.no.

 

Jury:

Elin Vatnar Nilsen, konditor, blogger og bakebokforfatter
Torunn Nordbø, ernæringsfysiolog, daglig leder ved Brodogkorn.no og bakebokforfatter
Matrådgiver hos Melk.no

 

Juryen går igjennom innsendte oppskrifter og plukker ut fem finalister som vil testes før det kåres én vinner d. 9. juni 2017.

 

Konkurransen arrangeres av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) og Opplysningskontoret for Brød og Korn (Brodogkorn.no). Ved å sende inn konkurransebidrag gir du arrangør vederlagsfritt rett til fri bruk og distribusjon av finaleoppskrifter og tilhørende bilder i alle medier og kanaler, opphavsperson vil alltid krediteres. 

 

> La deg inspirere av andre kremkaker.