Runde knekkebrød
Svenske runde knekkebrød er både sunne, grove, og enkle å lage av hvetemel og sammalt hvete. De passer fint til frokost og holder deg mett frem til lunsj.
Ingredienser
300 g hvetemel
220 g sammalt hvete, fin
260 g sammalt hvete, grov
1 pakke tørrgjær
1 ts salt
5 dl vann
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland mel, gjær og salt i en bakebolle. Elt deretter inn fingervarmt vann. Dekk bakebollen med plast. La deigen heve i ca. en time til minst dobbelt størrelse.
- Ha deigen på et melet bakebord og del den i 20 like store emner. Kjevle runde, tynne leiver. Stikk et hull i midten med et glass eller lignende. La dem etterheve i ca. 15 minutter. Prikk med en gaffel eller spisepinne.
- Stek knekkebrødene midt i ovnen ved 225 °C i 7 minutter. La dem deretter tørke ved 100 °C til de er helt sprø. Avkjøl på rist.
Tips: Oppbevar i en boks eller på tørkerullholder som vist på bildet.
>> Sjekk også ut vår oppskrift på knekkebrød med rug og kli – eller se samlesiden med alle våre oppskrifter på knekkebrød.