Briks med rødbete
Rundstykker med rødbete er fristende gjærbakst av sammalt hvete og rug, mandler og rødbetjuice. Passer godt til lunsj med fiskepålegg, ost og diverse posteier.
Ingredienser
250 g sammalt hvete, fin
250 g sammalt rug, fin
1 kg hvetemel
100 g hakkede mandler
4 dl vann
3 ½ dl rødbetjuice
10 g salt
15 g fersk gjær
Egg til pensling og mandelflak til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland sammen sammalt hvete og sammalt rug. Tilsett vannet og la blandingen stå på benken i 20–30 minutter.
- Tilsett hvetemel, hakkede mandler, gjær, salt og rødbetjuice. Elt deigen i en kjøkkenmaskin til den blir smidig og glatt. Deigen er ferdig eltet når du kan strekke den til en tynn hinne, nesten som en tyggis. Dekk med plast eller et klede og la heve i ca. 30 minutter.
- Del deigen i to like store emner som du ruller ut til pølser. Klem deigpølsene litt flate og del av stykker på ca. 100 gram. Legg stykkene på bakepapirkledte stekeplater. Pensle med egg og pynt med mandelflak. Dekk med et klede og la heve i ca. 1 time.
- Forvarm ovnen til 240 °C. Sett inn stekeplaten midt i ovnen og senk temperaturen til 210 °C. Stekes i 15–16 minutter. Avkjøl på rist.
Oppskriften er laget av landslagsbaker Nikolai Meling.
Server gjerne rundstykkene til byggrynssalat med feta og mynte eller lun kyllingsalat med pesto.