Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 40 - 60 min (over to dager)
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 16 scones
Hvor lang tid tar det? 40 - 60 min (over to dager)
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 16 scones

Rosin- og valnøttscones

Rosin- og valnøttscones er som små rundstykker bakt med sammalt hvete, appelsin og sitron. Server med varm drikke og nyrørte bær til helgefrokosten eller til kvelds.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1: Hell vannet over rosinene og bløtlegg til neste dag.
  • Bland smør, sukker, revet skall og saft fra appelsinen og sitronen til en masse. Denne massen blandes inn i melet sammen med bakepulveret. Tilsett melken og elt deigen til du har en jevn deig.
  • Hell vannet av rosinene og bland dem forsiktig inn i deigen sammen med valnøttene. Dersom deigen blir veldig fuktig, kan du tilsette litt mer mel.
  • Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i fire deler og form til runde emner. Del hvert av emnene i fire like biter og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Pensle sconesene med melk.
  • Stek sconesene midt i ovnen på ca. 200 °C i 10–20 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.

>> Se også vår store samleside med flere oppskrifter på scones. Der finner du blant annet grove scones, havrescones og glutenfrie scones

Finn mer om samme tema:

2.3 / 5
32 stemmer