Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 6 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor lang tid tar det? 6 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig

Sjokolade pôt de crème

Sjokolade pôt de crème er en nydelig fransk festdessert med mørk sjokolade og kokos pyntet med friske bringebær.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Sjokoladekrem: Kok opp melk og fløte. Pisk sammen sukker og eggeplommer til eggedosis. Hell melkeblandingen forsiktig over i eggedosisen samtidig som du pisker godt for å få en jevn røre.
  • Hell røren tilbake i kjelen og varm forsiktig opp til den tykner, men unngå å nå kokepunktet for at kremen ikke skal skille seg. Sil kremen og rør inn sjokoladebiter til en glatt røre.
  • Hell sjokoladekremen over i porsjonsformer eller i en firkantet langpanne kledt med bakepapir. Sett formene i kjøleskapet til kremen stivner, ca. 2 timer.
  • Kokosmelkgelé: Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp kokosmelk, vann og sukker. Pisk inn den bløtlagte gelatinen.
  • Kjøl ned geléen til romtemperatur, rør litt i den av og til for å unngå at den skiller seg.
  • Hell geléen over den stivnede sjokoladekremen og sett formene kjølig i minst 3 timer. 
    Tips: Hvis du har brukt en langpanne løsner du den kaken fra formen og skjærer den i firkanter med en varm kniv. Pynt med friske bringebær.
    Oppskriften er laget av Pierre Xavier Chinniah.

    Prøv også sjokoladefondant eller sjokolademoussekaker til dessert. 

Finn mer om samme tema:

0 / 5