Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 20 sjokolademoussekaker
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 20 sjokolademoussekaker

Sjokolademoussekaker

Sjokolademoussekaker imponerer gjestene dine! En enklere løsning er å lage kakene i serveringsskåler og helle glasuren på toppen av moussen.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Sjokoladebunn: Bland sammen finhakkede mandler, kakao, hvetemel og halvparten av sukkeret. 
  • Pisk eggehvitene halvstive, tilsett resten av sukkeret og pisk stivt. Vend forsiktig inn mandelblandingen.
  • Fyll sjokolademassen i en sprøytepose og sprøyt ut sirkler på 6 cm i diameter på en stekeplate kledd med bakepapir. 
  • Stek kakebunnene midt i ovnen ved 180 °C i 7-8 minutter. Skjær til bunnene så de passer i silikonformer som er ca. 6 cm i diameter. Legg bunnene nederst i formene.
  • Sjokolademousse: Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Kok opp fløte og melk og hell over eggedosisen mens du hele tiden pisker. Ha alt tilbake i kjelen og varm opp til 80 °C. Sil straks over i en kald bolle. Pisk inn sjokolade i biter og la sjokolademoussen stivne i romtemperatur.
  • Stivpisk kremfløte og bland kremen med den avkjølte sjokolademoussen. Hell moussen straks over i silikonformene. Bruk en kniv til å rette dem ut så de blir jevne på toppen. Sett silikonformene i fryseren til kakene har stivnet og kan vrenges ut av formene.
  • Glasur: Kok opp melk, glukose og sukker. Pisk inn finhakket sjokolade og kakaosmør. Kok opp en gang til under konstant røring. Kjøl ned til ca. 40 °C.
  • Sett kakene på en rist og hell over sjokoladeglasuren, pynt med ønsket dekor og sett kaldt til servering.

Prøv også sjokoladekake med lakris til festbordet. 

Finn mer om samme tema:

0 / 5