Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 30-32 boller
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 30-32 boller

Tante Astrids boller

Mange familier har en oppskrift som er blitt gjennom generasjoner. Her er tante Astrids boller, en oppskrift som er blitt brukt i flere tiår på Tveitan gård i Skien.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Ha melet i en bakebolle og smuldre i smøret.
  • Rør gjæren ut i litt av den lunkne melken.
  • Ha gjærblandingen og resten av ingrediensene i bakebollen. Elt deigen for hånd i 15 minutter eller med en kjøkkenmaskin til den er smidig.
    Klikk her for å lese bakgrunnshistorien til tante Astrids bolleoppskrift.
  • La deigen heve på et lunt sted til den er omtrent dobbelt så stor. 
  • Trill ut boller og sett dem på et stekebrett. Bruk så lite mel som mulig under utbakingen, da blir de lette og fine.
    På tante Astrids tid var som regel bollene mindre enn vi bruker å lage dem nå. Så vi ville heller sagt at denne oppskriften rekker til ca. 24 boller.
  • Dekk bollene med et klede og la dem etterheve til dobbelt størrelse, ca 20-30 minutter.
  • Stek bollene på 250 °C til de er blitt gylne på toppen. Det tar rundt 8-10 minutter, men følg godt med de siste minuttene. Avkjøles på rist.

Se også: Stor samleside om boller

 

4 / 5
5 stemmer
Les eller skriv kommentarer