Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 kake
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 kake

Thekake

Et "erketrøndersk" bakverk kaller Lars Utseth bakeriets bestselger, den tradisjonsrike thekaken, fylt med rosiner, kanel, smørkrem og sviskemarmelade.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt margarin, tilsett vann og varm blandingen til ca. 35 °C. Rør ut gjæren i blandingen. Ha i resten av ingrediensene og elt deigen godt i kjøkkenmaskin, først sakte i 6 minutter, før du kan skru opp hastigheten de siste 6 minuttene. Bland i rosinene det siste minuttet. Deigen skal være glatt og blank når den er ferdig. Tilsett evt. litt mer mel til deigen slipper bollen.
  • Hev deigen på et lunt sted til dobbel størrelse i ca. 1 time.
  • Lag remons mens deigen hever: Bland margarin, sukker, kanel og eplemos og pisk i 5 minutter i en kjøkkenmaskin til det blir en luftig smørkrem.
  • Gjør klar strøssel: Bland sukker, hvetemel, kokos, margarin og evt. gul konditorfarge hurtig sammen for hånd eller i en kjøkkenmaskin.
  • Ha deigen på et melet bord. Del den i to og kjevle hver leiv ut til ca. 0,5 cm tykkelse. Legg så en leiv på en stekeplate med bakepapir. Et tynt lag med sviskemarmelade strykes oppå før neste leiv legges over. Stikk noen hull med en gaffel over hele leiven.
  • Stryk et tynt lag med remons på toppen av kaken. Fordel strøssel over remonsen. Strø til slutt på kanel og sukker i sikksakkmønster.
  • Etterhev kaken i 40 minutter på et lunt sted.
  • Stek thekaken midt i ovnen ved 220 °C i 10 minutter. Avkjøl på rist.

     

Oppskriften på thekake er fra Melhus bakeri.

 

>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest

Finn mer om samme tema:

3.2 / 5
34 stemmer