Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 2 kaker
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 2 kaker

Thekake

Et "erketrøndersk" bakverk kaller Lars Utseth bakeriets bestselger, den tradisjonsrike thekaken, fylt med rosiner, kanel, nøtter, smørkrem og sviskemarmelade.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt margarinen, tilsett vann og varm blandingen til ca. 35 grader. Rør ut gjæren i blandingen. Ha i resten av ingrediensene og elt deigen godt i kjøkkenmaskin, først sakte i 6 minutter, før du kan skru opp hastigheten de siste 6 minutter. Bland i rosinene det siste minuttet. Deigen skal være glatt og blank når den der ferdig. Tilsett evt. litt mer mel til deigen slipper bollen.
  • Hev deigen på et lunt sted til dobbel størrelse i ca. 60 minutter.
  • Lag remons og strøssel mens deigen hever.
    Bland margarin, sukker, kanel og eplemos og pisk i 5 minutter i en kjøkkenmaskin til remons.
    Bland sukker, hvetemel, kokos, margarin og evt. gul konditorfarge hurtig sammen i en kjøkkenmaskin til strøssel.
  • Ha deigen på et melet bord. Del den i fire og kjevle hver leiv ut til ca. 0,5 cm tykkelse. Legg så en leiv på stekeplate med bakepapir, et tynt lag med sviskemarmelade strykes oppå før neste leiv legges over. Stikk noen hull med en gaffel over hele leiven. Gjenta dette med de 2 siste leivene.
  • Stryk remons på leivene i tynt lag. Fordel strøssel over remonsen. Strø til slutt på kanel og sukker i sikksakkmønster.
  • Etterhev kaken i 40 minutter på lunt sted.
  • Stek thekaken midt i ovnen ved 220 °C i 10 minutter. Avkjøl på rist.

    Oppskriften på thekake er fra Melhus bakeri.

Les eller skriv kommentarer