Valnøttrundstykker med spelt
Valnøttrundstykker med spelt, rug og bygg har en spennende smak av nøtter. Server dem gjerne i matpakken, til lunsj eller som tilbehør til middagen.
Ingredienser
3 ½ dl vann
400 g siktet speltmel
50 g sammalt rug, grov
50 g byggmel
100 g hakkede valnøttkjerner
10 g havsalt
¼ pk gjær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1/2 dl vann til senere. Kjør deigen i ca. 4 minutter på sakte fart.
- Øk så hastigheten, og kjør i ca. 7 minutter. Tilsett så den siste skvetten med vann, litt etter litt. Deigen skal nå være smidig, blank og slippe kanten av bakebollen.
- Dekk deigen med plast eller et klede, og hev til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Del deigen i emner og form til ti runde kuler. Hev rundstykkene til dobbel størrelse.
- Snitt dem med en skarp kniv, og stek i midten av ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
Glad i rundstykker? Prøv også myslirundstykker.