Valnøttrundstykker med spelt
Valnøttrundstykker med spelt, rug og bygg har en spennende smak av nøtter. Server dem gjerne i matpakken, til lunsj eller som tilbehør til middagen.
Ingredienser
3 ½ dl vann
400 g siktet speltmel
50 g sammalt rug, grov
50 g byggmel
100 g hakkede valnøttkjerner
10 g havsalt
¼ pk gjær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1/2 dl vann til senere. Kjør deigen i ca. 4 minutter på sakte fart.
- Øk så hastigheten, og kjør i ca. 7 minutter. Tilsett så den siste skvetten med vann, litt etter litt. Deigen skal nå være smidig, blank og slippe kanten av bakebollen. Dekk deigen med plast eller et klede, og hev til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Del deigen i emner og form til ti runde kuler. Hev rundstykkene til dobbel størrelse.
- Snitt dem med en skarp kniv, og stek i midten av ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
Glad i rundstykker? Prøv også myslirundstykker.