Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 10 rundstykker
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 10 rundstykker

Valnøttrundstykker med spelt

Valnøttrundstykker med spelt, rug og bygg har en spennende smak av nøtter. Server dem gjerne i matpakken, til lunsj eller som tilbehør til middagen.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1/2 dl vann til senere. Kjør deigen i ca. 4 minutter på sakte fart.
  • Øk så hastigheten, og kjør i ca. 7 minutter. Tilsett så den siste skvetten med vann, litt etter litt. Deigen skal nå være smidig, blank og slippe kanten av bakebollen. Dekk deigen med plast eller et klede, og hev til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Del deigen i emner og form til ti runde kuler. Hev rundstykkene til dobbel størrelse.
  • Snitt dem med en skarp kniv, og stek i midten av ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

Glad i rundstykker? Prøv også myslirundstykker

Finn mer om samme tema:

3 / 5
2 stemmer
Les eller skriv kommentarer