Vaniljerull med pasjonsfruktcurd
Ingredienser
Vaniljerull:
Pasjonsfruktcurd:
Hvit sjokoladekrem:
Slik gjør du
- Vaniljerull: Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og bland det godt inn i eggedosisen. Bre røren tynt utover en bakepapirkledt stekeplate.
- Stek kaken ved 225 ºC i 10 minutter. Strø et tynt lag sukker over kaken mens den fortsatt er varm. Legg et bakepapir over kaken, så en stekeplate over der igjen, og snu hele kaken over på den andre stekeplaten. Avkjøl.
-
Pasjonsfruktcurd: Ha pasjonsfruktpuré, sukker, smør og vaniljepulver i en tykkbunnet kjele og smelt det sammen til en jevn røre. Ta kjelen av varmen når sirupblandingen har nådd kokepunktet. Avkjøl sirupen i ca. 5 minutter.
-
Ha eggene i en stor bolle og pisk luftige til dobbel størrelse, i ca. 5 minutter. Hell den varme sirupen forsiktig over eggene mens vispen går. Pisk til alt er blandet godt sammen.
Tips: Kremene kan gjerne lages et par dager i forkant. -
Ha røren over i kjelen igjen og la den småkoke. Pisk konstant med en ballongvisp til røren har tyknet og er blitt litt mørkere i fargen, ca. 15 minutter.
-
Sil blandingen over i en stor bolle, og avkjøl. Rør noen ganger for å unngå snerk på toppen. Sett røren i kjøleskapet, for å tykne, i ca. 30 minutter.
-
Hvit sjokoladekrem: Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad. Rør mascarpone, smør og vaniljeekstrakt til en jevn krem, og bland inn smeltet sjokolade. Tilsett melis og rør til sjokoladekremen er glatt og luftig.
-
Montering: Bruk en skarp kniv og skjær kakebunnen i to like lange og like brede deler.
-
Bre først et lag sjokoladekrem over hver kakebunn, deretter et lag pasjonsfruktcurd og tilslutt et lag med jordbærskiver.
Tips: Surr plastfilm rundt kaken og feste med litt tape for å hindre at kaken sklir fra hverandre. Plasten fjernes når kaken er fast nok. -
Rull kaken forsiktig sammen. Fest den ene rullen med litt krem der den andre slutter, og fortsett å rulle. Sett kaken på høykant på et kakefat, og inn i kjøleskapet for å bli fast.
-
Bre et godt lag krem rundt hele kaken og pynt med dragefrukt, jordbær, physalis og pasjonsfrukt.
Oppskriften er laget av Marie Roald.