Vegansk ostesmørbrød
Ostesmørbrød kan lages veganske. Sammen med spinat og en frisk ertemos er dette en perfekt måte å pimpe opp brødrestene på.
Ingredienser
8 skiver grovt brød
1 ss vegansk margarin
125 g babyspinat
16 skiver vegansk ost
200 g frosne grønne erter
½ sitron
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Stek brødskivene på hver sin side i en stekepanne med litt olje.
- Kok opp litt vann og hell de frosne ertene i vannet. Sil av. Mos ertene med en gaffel og tilsett saften fra sitronen. Smak til med salt og pepper.
- Smør halvparten av skivene med margarin på en side. Fordel spinaten på de smurte skivene. Legg på ost og legg skivene på en stekeplate.
- Stek midt i ovnen til osten er smeltet.
- Fordel ertemosen på hver. Legg til slutt på en brødskive på toppen, slik at det blir en sandwich.
Se også:
>> Vegansk raw sjokoladekake med vanilje
PS! Denne oppskriften er fin for å bli kvitt brødrester. Klikk her for flere tips om hvordan du kan redusere matsvinn av brød!