Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2 timer over 2 dager
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 50 - 60 kaker
Hvor lang tid tar det? 2 timer over 2 dager
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 50 - 60 kaker

Veganske pepperkaker

Veganske pepperkaker er bakt uten smør og egg, men er like herlige og sprø som originalen. Vi tviler på om du vil merke forskjell!
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Bland sirup, sukker og margarin i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen. Rør inn den plantebaserte fløten, ha så i hvetemel, krydder og bakepulver. Bland godt.
  • Ha deigen i en bolle med lokk og sett den i kjøleskapet til neste dag.
  • Strø et tynt lag med mel på bakebordet. Kna deigen sammen og kjevle ut til en cirka tre millimeter tykk leiv. Ikke bruk for mye hvetemel til utbakingen.
  • Bruk pepperkakeformer til å stikke ut figurer. Etter hvert som figurene blir ferdige, kan du legge dem på en stekeplate med bakepapir. Børst bort overflødig mel før steking.
  • Stek de veganske pepperkakene midt i ovnen ved 175 °C i 8-10 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
Pepperkakene kan spises som de er, eller pyntes med melisglasur og godterier etter eget ønske. 

Utviklet i samarbeid med MatPrat.

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme
Les eller skriv kommentarer