Veganske skolebrød
En god oppskrift på skolebrød, også kalt skoleboller for deg som er vegetarianer eller ikke tåler melk.
Ingredienser
Bolledeig
150 g kokossmør
6 dl havremelk
1 pk gjær
1 kg hvetemel
135 g sukker
2 ts malt kardemomme
Vaniljekrem
2 ss maisstivelse (maizena)
2 ss sukker
1 vaniljestang
2 dl havremelk
Melisglasur og kokosmasse til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha mel, sukker, kardemomme og havremelk i en bakebolle. Smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd eller 5-8 minutter på lav hastighet i kjøkkenmaskin.
- Tilsett margarinen når deigen er nesten ferdig, og elt til du har en fin og jevn deig. Dekk bollen med plast, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
- Vaniljekrem: Lag den mens deigen hever. Rør sammen sukker og maisstivelse i en kjele. Del vaniljestangen i to på langs og ha i. Rør til slutt i havremelken, og kok langsomt opp under omrøring (for å unngå å brenne kremen). La den småkoke noen minutter mens du fortsatt røren, før du tar kjelen av varmen. Avkjøl kremen på en stor tallerken i kjøleskap før bruk.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 24 like store emner og trill runde boller. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og trykk dem litt ned på midten.
- Dekk bollene med et klede,og la dem etterheve til dobbelt størrelse, ca. 20-30 minutter.
- Legg 1 stor spiseskje med vaniljekrem på hver bolle.
- Stek skolebrødene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
- Når de er blitt kalde smør med melisglasur og dypp dem i en skål med kokos.
>> I vår store oppskriftsdatabase finner du også oppskriften på de klassiske skolebrødene.