Opplysningskontoret for brød og korn
SØK
MENY
Oppskrifter
Her finner du spennende og inspirerende oppskrifter basert på brød og korn.
Hemmeligheten bak grytebrød er den varme jerngryta den stekes i. Den blir som en liten vedfyrt bakerovn og gir brødet en deilig skorpe.
Eltefrie bagetter er lekre og luftige og lages enkelt med tiden til hjelp og heving over natten. Deigen røres sammen, uten å kna eller elte. Frø gir en ekstra struktur og god smak.
Pestosnurrer er grove rundstykker av sammalt hvete med soltørkede tomater, pesto og revet ost. De passer perfekt i matboksen eller som turmat.
Hjerterundstykker er lette å få til, og skaper god stemning. Med fullkornshvetemel er de halvgrove, og deigen kjevles, og hjerter stikkes ut med form.
Middels
Middels
Halvgrovt
Brød i langpanne er en praktisk måte å bake fire brød på én gang. Frys dem ned, så har du alltid ferskt brød tilgjengelig.
Frokostbrød med ost og karve er rundstykker bakt i langpannen som passer godt til frokost. De smaker deilig med ost eller kjøttpålegg.
Fint rugbrød gir fyldig smak og holder seg saftig lenge. I middelalderen var rug det mest brukte kornslaget i landet vårt.
Brekks økologiske brød er saftig og utrolig godt. Det er signert tidligere landbruksminister Lars Peder Brekk og ble utviklet under lanseringen av Handlingsplan for økologisk mat.
Middels
Middels
Halvgrovt
Javascript is disabled on your browser. Please enable JavaScript or upgrade to a Javascript-capable browser to use this site.