Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 16 rundstykker
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 16 rundstykker

Havrerundstykker

Havrerundstykker med kardemomme, havregryn og hvetemel er raske å lage, og smaker kjempegodt med pålegg til søndagsfrokosten.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i den lunkne melken. Ha i resten av ingrediensene. Elt deigen godt. Dryss i mer mel til deigen er glatt, ikke kleber, og slipper kanten av bakebollen.
  • Dekk bakebollen og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter, på et lunt sted.
  • Ha deigen ut på melet bakebord. Del den i 16 like store emner. Trill dem til boller og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Dekk rundstykkene med klede, og la dem etterheve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle dem lett med vann, og dryss over havregryn. Stek rundstykkene midt i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer