Påskerundstykker
Påskerundstykker må være luftige, grove og smakfulle. Ingenting smaker bedre enn hjemmebakst, uansett om du er hjemme en søndagsmorgen eller på hytta i helgen.
Ingredienser
125 g smør
6 dl melk
1 pk gjær
1 stk egg
4 ss sukker
1 ts salt
500 g hvetemel
150 g byggmel
150 g sammalt hvete, grov
200 g sammalt hvete, fin
4 ss solsikkekjerner
4 ss linfrø
1 stk egg til pensling
Solsikkekjerner til å strø over
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smøret i en kjele, ha i melken og varm til bandingen er fingervarm. Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i litt av melkeblandingen før du tilsetter resten. Pisk inn et egg, og tilsett sukker og salt. Bland melet og frøene, og ha melblandingen i det våte. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Ha deigen ut på lett melet bakebord, og del den i to like store emner som du triller til pølser. Del hver pølse i åtte deler og rull boller av hver del. Legg dem på et stekebrett med bakepapir.
- Dekk med plast eller et klede, og la rundstykkene etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 20 minutter.
- Pisk sammen et egg og pensle rundstykkene med det sammenpiskede egget. Dryss på solsikkefrø.
- Stek rundstykkene midt i ovnen på 225 °C i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.