Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 liten langpannekake
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 liten langpannekake

Appelsinkake med marsipan

Appelsinkake med marsipan og sprøtt lokk av karamelliserte mandler er en super langpannekake å servere til jul og påske.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Rør smør, sukker og revet marsipan lyst og luftig. Rør inn eggene, ett om gangen. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Bland sammen til en jevn masse. Rør inn revet appelsinskall (kun den gule delen av skallet), appelsinsaft og til slutt melken.
  • Hell røren over i en smurt langpanne 30×40 cm og stek kaken midt i ovnen på 180° i 25-30 minutter.
  • Kok opp smør, sukker, melk/fløte og la det koke i 5–10 minutter. Ta av platen og rør inn mandelflak.
  • Ta kaken ut av ovnen, stryk på toppingen og stek videre i ca. 10 minutter til toppingen er gyllen. Avkjøl på rist. 

Bake til mange? Se alle våre oppskrifter på langpannekake.

Finn mer om samme tema:

3 / 5
27 stemmer