Appelsinkake med marsipan
Appelsinkake med marsipan og sprøtt lokk av karamelliserte mandler er en super langpannekake å servere til jul og påske.
Ingredienser
Kakebunn:
250 g sukker
250 g romtemperert smør
150 g revet marsipan (50% mandler)
2 ts vaniljesukker
5 romtempererte egg
1 appelsin (saft + revet skall)
1 dl melk
325 g hvetemel
2 ts bakepulver
Topping:
100 g smør
150 g sukker
¾ dl melk eller fløte
100 g mandelflak
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Rør smør, sukker og revet marsipan lyst og luftig. Rør inn eggene, ett om gangen. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Bland sammen til en jevn masse. Rør inn revet appelsinskall (kun den gule delen av skallet), appelsinsaft og til slutt melken.
- Hell røren over i en smurt langpanne 30×40 cm og stek kaken midt i ovnen på 180° i 25-30 minutter.
- Kok opp smør, sukker, melk/fløte og la det koke i 5–10 minutter. Ta av platen og rør inn mandelflak.
- Ta kaken ut av ovnen, stryk på toppingen og stek videre i ca. 10 minutter til toppingen er gyllen. Avkjøl på rist.
Bake til mange? Se alle våre oppskrifter på langpannekake.