Myke pepperkaker
Myke pepperkaker med kanel, nellik, kakao og kardemomme smaker kjempegodt, og passer til jul og bursdager. De små krydderkakene kan også bakes som en stor kake.
Ingredienser
3 romtempererte egg
120 g brunt sukker
100 g sukker
75 g smeltet smør
330 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ½ ts malt kanel
½ ts malt nellik
1 ts malt kardemomme
1 ½ ss kakaopulver
1 ½ dl melk
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha egg og sukker i en bakebolle og pisk til lett eggedosis. Smelt smøret og la det avkjøles.
- Bland sammen mel, bakepulver og krydder og bland vekselvis det tørre og melken inn i eggedosisen. Det er viktig at du ikke rører for mye, så bruk gjerne en håndvisp. Bland inn det smeltede smøret.
- Hell over i smurte mini-kakeformer strødd med kakaopulver (du kan også bruke store muffinsformer).
- Stek kakene midt i ovnen på 180° i 25–35 minutter. Avkjøl på rist. Nyt gjerne myke pepperkaker når de er litt varme og lune sammen med en kopp kakao.
Tips! Du kan også bake denne som en hel kake i en smurt 1,5-liters randform i 40–45 minutter.
Glad i julekrydder? Prøv også pepperkakerundstykker.