Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Nyheter Korn og mel Kosthold Bærekraft Matpakketips

– Når slo proteinshake brødskive til frokost?

Januar er måneden for sunnere vaner. Samtidig viser «16 ukers helvete» hvordan sunnere vaner innføres med peanøttsmør på skje, repetitive måltider og proteinshake.

Feirer sola med nystekte solboller

Når de første solstrålene skinner over fjellene i Tromsø, har byens bakere allerede vært i sving i mange timer. «Alle» skal ha solboller på soldagen.

Derfor bør du spise fire grove brødskiver hver dag

I de nye kostrådene øker anbefalingen for daglig inntak av fullkorn. Slik dekker du dagsbehovet på minst 90 gram.

Hvilken frokosttype er du?

Flytende, fast eller mest mulig - hva foretrekker du til frokost? Her finner du oppskrifter tilpasset din morgen og ditt behov.

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Lag bollefest til fastelavn

Søndag 2. mars 2025 er det fastelavnssøndag – eller bollesøndag som vi gjerne kaller det.

Nyttårsmenyen som redder julematen

Staselig selskapsmat, samtidig som du redder restene av julematen fra søpla? Her er menyen!

3 grunner til å lage julegrøt av bygg

Julegrøt av bygg er en skikkelig rotnorsk tradisjon som i tillegg er smaksrik og miljøvennlig. Her er gode oppskrifter for julehøytiden.

Fransk bakst utfordrer de tradisjonelle syv

Krumkaker og kransekake er våre julekakefavoritter. Norsk hegemoni utfordres imidlertid av en fransk revolusjon og vi snakker ikke om napoleonskaker.