Pepperkakedeig med lys sirup
Pepperkakedeig med lys sirup smaker herlig til jul med ingefær, nellik, pepper og kardemomme. Bruk deigen til å lage pepperkaker for å pynte en pepperkakekake med eller til pepperkakehus.
Ingredienser
Pepperkakedeig:
250 g sukker
190 g smør
190 g lys eller mørk sirup
2 egg
500 g hvetemel
4 g bakepulver
4 g malt ingefær
7 g malt kanel
4 g malt nellik
3 g malt kardemomme
1 knivsodd malt sort pepper
Glasur:
2 eggehviter
500 g melis
Saften av 1 sitron
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Varm sukker, sirup og margarin til en flytende masse (sukkeret skal smelte) og hell over i en kjøkkenmaskin. Bland krydderet sammen med det tørre og ha det i sammen med den smeltede blandingen. Tilsett eggene. Elt sammen, og sett kjølig til neste dag.
- Ha deigen på et lett melet bakebord og kjevle ut til en 5 mm tykk leiv.
- Bruk pepperkakeformer til å stikke ut figurer. Etterhvert som figurene blir ferdig kan du legge dem på en stekeplate med bakepapir.
- Stek figurene midt i ovnen ved 200° i 5–10 minutter. Avkjøl på rist.
Skal du pynte pepperkakene? Her er vår gode oppskrift på melisglasur. Eller prøv noe litt mer utradisjonelt: Server pepperkaker med blåskimmelost i juleselskapet.
>> Til julebaksten sammen med barna anbefaler vi også våre oppskrifter på brune pinner, kokosmakroner og barnas konfekt. Alle er enkle julekaker med få ingredienser og kort vei til deilig resultat.