Sjokoladefondant i appelsinskall
Sjokoladefondant i appelsinskall er den perfekte turdesserten til påske. Søt, saftig og smakfull - og servert på en morsom måte du imponerer alle med!
Ingredienser
100 g kokesjokolade
100 g meierismør
4 egg
90 g (1 dl) sukker
60 g (1 dl) hvetemel
4 appelsiner
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
-
Smelt smør og del sjokolade i små biter. Ha sjokoladebitene oppi smøret, og rør sammen til sjokoladen har smeltet.
-
Visp egg og sukker lett, tilsett sjokoladeblandingen og rør til en jevn røre.
-
Sikt i melet og rør til en jevn og klumpfri.
Bruk skallet fra økologiske appelsiner. Steketiden vil variere litt etter størrelsen på formen. Det kan derfor være lurt å prøvesteke en fondant først. - Del appelsinene i to. Skrap fruktkjøttet ut av appelsinene. Bruk gjerne en grapefruktkniv eller skje om du har. Skjær forsiktig litt av bunnen på appelsinskallene slik at de står stødig. Spar
- Hell blandingen over i appelsinskall eller muffinsformer. Ha evt røren i en sprøytepose for å fordele røren enklere og med mindre søl. Hvor mange kaker det blir er avhengig av store appelsiner du har.
Pakk appelsinskall med fondantrøren i aluminiumsfolie om du skal ha dem med på tur og steke over bål.
- Stek sjokoladefondantene midt i ovnen på 180 °C i ca. 15 minutter (9 minutter om du bruker muffinsformer.) Kakene skal ha en flytende kjerne, så viktig å følge med slik at de ikke blir helt gjennomstekt.
- Server kakene med oppskåret appelsinkjøtt.
>> Se flere forslag til appelsin i påskebaksten