Kake i rødt, hvitt og blått
Kake i rødt, hvitt og blått, eller flaggkake, er laget av sukkerbrød med blåbær og bringebær. Kaken er fylt og dekket med ostekrem og pyntet med friske bær og sjokolade til 17. mai.
Ingredienser
Rød bunn:
250 g smør
550 g bringebærsyltetøy med mye bær og lite sukker
100 g sukker
6 egg
350 g hvetemel
rød kakefarge etter anvisning på pakke
2 ts bakepulver
Blå bunn:
100 g smør
185 g blåbærsyltetøy med mye bær og lite sukker
30 g sukker
2 egg
120 g hvetemel
blå kakefarge etter anvisning på pakke
1 ts bakepulver
Ostekrem:
350 g smør
350 g kremost naturell
500 g melis
1 ½ ts titaniumshvitt
Saften av en halv sitron
Pynt:
Bær
sjokolade
strøssel
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Rød bunn: Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg, og rør til alle er blandet godt inn. Rør inn bringebærsyltetøy og rød kakefarge. Vend inn melet og resten av de tørre ingrediensene.
- Fordel røren i en smurt 24 cm springform og stek midt i ovnen på 150 °C i 50–60 minutter. Avkjøl på rist.
- Blå bunn: Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg, og rør til alle er blandet godt inn. Rør inn blåbærsyltetøy og blå kakefarge. Vend inn melet og resten av de tørre ingrediensene.
- Fordel røren i en smurt 24 cm springform og stek midt i ovnen på 150 °C i 50–60 minutter. Avkjøl på rist.
- Ostekrem: Bland sammen alle ingrediensene til en myk krem.
- Montering: Del den røde kakebunnen i to, og start med å legge en rød bunn nederst. Dekk den med ostekrem og legg på den blå bunnen. Dekk med ostekrem igjen før du legger på den andre røde bunnen. Dekk til slutt hele kaken med ostekrem og pynt med bær og sjokolade.
Oppskriften er laget av Analiza G. Jenssen
Andre tips til 17. mai? Sjekk vår guide til 17. maifest med koldbord og kaker.
>> Se også: Slik lykkes du med sukkerbrød