Focaccia på grill
Focaccia på grill er flate porsjonsbrød du lager i en fei om sommeren. Med oliven, rødløk, hvitløk, rosmarin og olivenolje smaker de knallgodt til grillmaten.
Ingredienser
½ pakke gjær
3 dl vann
400 g hvetemel
1 ss sukker
½ ts salt
1 dl olivenolje
1 dl sorte oliven uten stener
1 båt hvitløk
½ rødløk
1 stilk frisk rosmarin
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smuldre gjæren og rør ut i lunkent vann. Tilsett mel, sukker, oliven, rødløk, hvitløk, rosmarin og olivenolje i den lunkne blandingen. Elt deigen godt med en kjøkkenmaskin.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse.
- Del deigen i emner på størrelse med en stor sprettball, og bruk litt mel til å klappe dem forsiktig ut til flate brød, ca. 1 cm tykkelse. Størrelse og fasong har ikke så mye å si her.
- Stek brødene på grill under lokk på indirekte varme i 10-15 minutter. Pass på at du snur dem med jevne mellomrom så de ikke blir brent.
Tips! Dryss over litt flaksalt før servering.
>> Les også: Tilbehør til grillmat.
>> Les også: Grunnoppskrift på focaccia – og mange smakfulle varianter.