Krydderkake med sirup og ingefær
Krydderkake med sirup og ingefær er toppet med deilig melisglasur. Formkaken passer fint til jul, og holder seg fin i mange dager hvis du pakker den godt inn.
Ingredienser
Krydderkake:
250 g smør
150 g brunt sukker
150 g lys sirup
100 g mørk sirup
2 ½ dl melk
3 romtempererte egg
380 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts malt ingefær
Glasur:
250 g melis
2- 3 ss sitronsaft
10- 15 g syltet ingefær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha smør, sukker og sirup i en kjele og kok opp. Rør til sukkeret er oppløst. Pisk sammen egg og melk, og hell det over i kjelen. Rør sammen. Sikt det tørre inn i blandingen og rør til en klumpfri røre (men pass på så du ikke rører for mye).
- Hell over i to smurte og melede randformer på 1,5-liter.
- Stek kakene midt i ovnen på 170° i 50–60 minutter.
- La kakene hvile i formen 10 minutter før du hvelver dem over på en rist.
- Bland sammen melis og sitronsaft til glasur.
- Ha på melisglasur og hakket syltet ingefær før kaken skal spises.
Tips! Du kan gjerne halvere oppskriften dersom du kun ønsker å lage en kake.
Prøv også oppskriften på krydderkake hvis du ønsker å bake i langpanne.
>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest